Asunnon hinta-arvio ja kauppakirja

Miten asunnon hinta-arvio tehdään ja paljonko se maksaa?

Asunnon hintaa voi arvioida netistä löytyvillä laskureilla. Tarkimman hinnan saa kuitenkin kiinteistövälittäjältä, joka tekee asunnon hinta-arvion paikan päällä. Arviokäynnillä saat meiltä ilmaisen asunnon hinta-arvion suullisena ja kilpailukykyisen välitystarjouksen.

Asunnon imainen hinta-arvio tehdään arviokäynnillä suullisesti ja kirjallinen hinta-arvio voidaan tehdä myöhemmin. Kirjallinen hinta-arvio on maksullinen.

Kirjallinen hinta-arvio

Asuntofocus tekee yhteistyötä Arvokirjan kanssa, jonka koulutetuilta asiantuntijoilta saat asunnon kirjallisen hinta-arvion esimerkiksi pankkia, perukirjaa, maistraattia, lahjaa, avioeroa, ulosottoviranomaiselle tai verottajaa varten.

Asunnon kirjallisen hinta-arvion hinta meiltä alkaen 150€.


Tutustu myös Asuntofocuksen muihin palveluihin, kuten ostotoimeksiantoihin ja vuokrauspalveluun.

Asunnon kauppakirja

Kauppakirja on asuntokaupassa erittäin tärkeä asiakirja. Kauppakirja tulee tehdä aina kirjallisena, sillä se on virallinen todistus asuntokaupan osapuolien sopimista kaupan ehdoista. Sekä myyjän, että ostajan tulee molempien allekirjoittaa kauppakirja ja kauppakirjan tulee olla vahvistettu julkisen kaupanvahvistajan toimesta.

Asunto-osakkeen ja kiinteistön kaupassa tulee kauppakirja tehdä aina kirjallisesti. Sen tarkoituksena on toimia virallisena todistuksena siitä, mitä osapuolet ovat sopineet kaupasta ja sen ehdoista. Molemmat kaupan osapuolet allekirjoittavat kauppakirjan. Kiinteistön kaupassa kauppakirjan vahvistaa julkinen kaupanvahvistaja.

Asuntofocuksella kaupanvahvistuspalvelun hinta on 120 euroa.

Kauppakirjan laatimisesta vastaa joko asunnon myyjä, tai kiinteistönvälittäjä. Tutustu kiinteistönvälityspalveluihimme, joihin kuuluu mm. kauppakirjat ja muut tarvittavat ilmoitukset.

Asuntofocuksella kauppakirjojen hinnat kiinteistövälittäjän laatimana alkaen 250 euroa.

Asunto-osakkeen kauppakirja

Kun asunto kuuluu asunto-osakeyhtiöön, asunnon myynnin lisäksi myyt myös osuutesi asunto-osakeyhtiössä. Ostajan tuleekin olla tietoinen taloyhtiötä koskevista tiedoista, kuten sen taloudellisesta tilanteesta ja tulevista remonteista. Myyjän tehtävänä on selvittää ostajalle kaikki taloyhtiön tiedot, jotka voivat vaikuttaa kauppaan. Nämä tulisi kirjata asunto-osakkeen kauppakirjaan, eikä jättää suullisten mainintojen varaan.

Puutteellinen kauppakirja voi johtaa pahimmassa tapauksessa jopa kaupan purkamiseen.

Tällä sivulla esiteltyjen palveluiden hinnat:

Asunnon hinta-arvio kirjallisena hintaalk. 150€
Kaupanvahvistus hinta120€
Asunnon kauppakirja hintaalk. 250€